Zell am See statiune populara si vara

Zell am See este o statiune unde se poate merge pe tot parcursul anului. Aplasata pe un lac sub pantele abrupte ale muntelui Schmittenhohe, aceasta statiune se afla foarte aproape de granita cu Germania. O Mecca pentru amatorii de sporturi de iarna, este la fel de plina de viata si in timpul verii, cu un amestec de drumetii montane si sporturi nautice.

Turistii care doresc sa viziteze aceasta statiune o pot face cu avionul pana la Salzburg, aceasta statiune se gaseste la aproximativ 90 minute de aeroportul din Zalzburg. Se mai poate ajunge in aceasta statiune de la aeroporturile din Munchen si Innsbruck de unde se recomanda folosirea trenurilor.

Zell este o mica localitate situata pe malul lacului, amplasata in jurul pietei centrale. Pentru vizitarea obiectivelor turistice este suficienta o singura zi, in care se poate vizita muzeul local si o vizita in zona lacului. In rest se recomanda excursiile organizate de birourile locale de turism.

La categoria de activitati de agreement se poate face inot, golf, calorie, tenis de camp. Se pot vizita deasemenea satele din apropiere, Thumsersbach, Schuttsdorf si Prielau. Pe rauri se pot face sporturi nautice, cum ar fi rafting sau caiac-canoe.